Cím: 3530 Miskolc, Kálvin J. u. 2.
Levelezési cím: 3504 Miskolc, Pf. 58
Telefon: 46/500-180
E-mail: administration@levay.sulinet.hu
rss feed
 

Cserediák program

2011-11-07 22:58:59 /

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon három, jellegében egymástól elkülönülő cserediákprogramot működtet.
 
1. A Kárpát-medencei cserediák programunkban ősszel és tavasszal két hetes turnosokban mennek diájaink jelentkezés útján határon túli intézményekbe, illetve fogadnak diákjaink határon túli magyar, református gimnáziumokból tanulókat.
2. A Bréma melleti, Delmenhorsti Max Planck Gimnáziummal alakult csereprogram kapcsán minden tanévben egy-egy hetes látogatást tesz egy 20 fős diákcsoport; szeptemberben a Lévayba érkeznek a német diákok, május végén pedig a mi diákjaink utaznak Németországba. Továbbá 2-3 Lévays diáknak van lehetősége arra, hogy palyázat útján hat hetet töltsön el testvériskolánkban minden év október és novemberében.
3. A Sydney-i MacArthur Anglican School is lehetőséget biztosít arra, hogy 10 honapos időtartamra évente kettő Lévays diák utazzon a távoli földrészre.
 
Törekszünk arra, hogy meglévő, jól működő kapcsolataink mellé újabb lehetőséget kínáljunk diákjainknak. A német és az ausztrál cserediák pályázati lehetőségről a Lévay honlapján a Tanulóknak / Diákpályázatok helyen tájékozódhatnak az érdeklődők.